top of page

Vraag: a.i. Marketing en Communicatie manager van het jaarlijkse event TuinIdee

Ik werd benaderd door een manager van Libéma met de vraag of ik interesse had in een tijdelijke functie; de marketing en communicatie manager van het event TuinIdee vervangen tijdens haar zwangerschapsverlof. Uiteraard; ik help graag daar waar nodig.


Casus: Marketing en Communicatie manager vervangen van het jaarlijks terugkerende event Tuinidee (2018).


Verder uitwerken en (laten) uitvoeren van Marketing en Communicatie strategie. Contactpersoon voor derde partijen; o.a. leveranciers, deelnemende bedrijven, reclamebureau's en pers. Sturende kracht naar medewerkers en probleemoplosser tijdens de beurs. En uiteraard budget verantwoordelijke.

Een mega leuke en geslaagde ervaring! Hier heb ik ook diverse stagiaires aangenomen en begeleid, en van hen heb ik ook weer geleerd .. Het geluk hier was dat er redelijk voortgeborduurd kon worden op de ervaring de voorafgaande jaren. De doelstelling was duidelijk; 10% meer bezoekers dan het jaar ervoor: check! Maar vooral het regelen (en schrijven) van alle content, voor advertenties, persberichten, website, nieuwsbrieven, vond ik erg fijn en leuk om te doen. Daarbij ging veel aandacht uit naar de contacten met deelnemende partijen, waarmee ik gave win acties en give aways mocht bedenken. De dagen van de beurs zelf waren slopend maar voldoening gevend: veel laatste probleempjes moesten opgelost worden, stakeholders moesten tevreden gesteld worden en ook de continuïteit en vraagbeantwoording via social media moest ik begeleiden. En met veel plezier stond ik de pers te woord.


Door deze geslaagde missie werd mij gevraagd nog even te blijven, om..:


Vraag: decentralisatie afdeling marketing


De afdeling marketing, voor alle 11 aangesloten evenementen locaties, was gelokaliseerd in Rosmalen. De wens was deze te decentraliseren met als uitkomst; 2 divisies, 1. de 5 noordelijke locaties en 2. 6 zuidelijke locaties. Van deze laatste werd ik verantwoordelijk voor een duidelijk positionering en rebranding. Huisstijl, website, offline materialen etc. En met succes, zelfs nu zie ik nog website pagina's en teksten online terug.


Helaas besloot Libema verder te gaan met gespecialiseerde marketing en communicatie medewerkers, en ik ben een te all-rounder.


14 weergaven0 opmerkingen
bottom of page