top of page

Vraag: ondersteuning lancering medicatie zeldzame ziekte

Via Farma recruitment ben ik als Marketing Communicatie associate voor 6 maanden weggezet bij Takeda, Hoofddorp. Hoofddoel; marketing en communicatie ondersteuning t.b.v. lancering nieuwe medicatie tegen een zeldzame ziekte.



Casus: Een bestaand geaccrediteerd geneesmiddel wordt binnenkort vergoed. De procedure is in gang gezet, maar de toekomstige bekendmaking hiervan, aan o.a. artsen (hematologie, dermatologie etc. maar ook huisartsen), moet gecommuniceerd worden. En uiteraard ook intern, aan o.a. de artsen bezoekers.


“Aanpassing demo kits; verpakking, vertaling en verzending. Offertes en budgetten bijhouden. Ook te denken aan wijzigingen op de website, campagnes via LinkedIn, advertentie plaatsingen en voorbereiding op de officiële bekendmaking/bijeenkomst.."

Een greep uit mijn gedane werkzaamheden. Er komt nl. veel kijken bij zo'n lancering. Gelukkig had ik fijne en behulpzame collega's. Na een korte inwerk periode heb ik me de gehele materie en werkwijze snel eigen kunnen maken. Ik kan oprecht zeggen dat ik van toegevoegde waarde ben geweest en verschil heb kunnen maken.


Referentie Takeda, Fabienne de Wijkerslooth, Business Unit Director Plasma-Derived Therapies at Takeda:

"Gedurende een periode van 6 maanden heeft Chantal ons team versterkt als Marketing Associate. De voornaamste focus van deze opdracht was het ondersteunen bij de voorbereiding van de lancering van een nieuw geneesmiddel. Chantal pakte deze rol erg snel op en leek binnen een paar werkdagen al goed overzicht te hebben van de verschillende activiteiten die werden gepland. Na een bijzonder korte onboarding, nam Chantal direct al echt werk uit handen. Zij is proactief, zoekt veel zelf uit, is niet bang om op mensen af te stappen en doet dat altijd op een zeer nette, heldere manier. Chantal communiceert erg duidelijk, komt met goede ideëen en werkt die op een nauwkeurige wijze uit. Daarbij brengt zij ook nog eens veel enthousiasme en positieve energie in. Het was voor ons team een verademing om tijdens een drukke periode zulke goede, prettige ondersteuning te krijgen."




19 weergaven0 opmerkingen
bottom of page